Cevap: 'Kaddafi ölü ele geçirildi'
Bekleyip savasip olecegim dedi ve bekledi, savasti, öldü.. ve ölümü sadece abd nin isine yarayacaktir...
Öncelikle farkli haber sitelerinde, hakkinda zerre bilgi sahibi olmayanlarin atip/tuttugunu gördüğüm yorumlara üzüldüm. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunuyor cünkü. Bazi seyleri izleyerek etkilenmemek lazım Yahu; gecmisten günümüze kadar hakkinda yazilanlarin ne kadarini okudunda bu sekilde fikir sahibi oldun dedigim yorumlar bile oldu. son zamanlarda cikan haberlere göre yorum yapmak yerine biraz arastirip kimdir, nedir, necidir. yaptigi islere göre yorum yapmak cok zor anlasilan. özellikle, kendinin bile anlamlandiramadigi sevinc naralari atanlar..
Barbarca ölüm sekline ciddi anlamda üzüldüm. kötü bir adam olsaydi bile böyle alcakca katledilmeyi hak etmedi döve döve adam öldürmek ne oluyor yahu!? kanlı cesedin etrafında allahuekber diye bağirmaklada Sözde zaferi kutlayip, insanlik namina hayirli is yapmis gibi gozukenleride anlamak cok zor acikcasi!
Bu adam ülkesine hep mi zarar verdi ya da hep halkini mi sömürdü? libya halki egerki akillica davranmazsa yağmurdan kaçarken doluya tutulacak. Ki genede doluya tutulma ihtimalleri %90 Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Emperyal gücler yakalarini birakir mi ? Libyalilar onlarla basa cikacak kadar güce sahip mi? Hayir...
Kaddafi, Emperyal batinin cikarlarina inatla hizmet etmemenin bedelini caniyla odedi ve emperyal emelleri olanlarla her zaman iyi gecinmedi kavga etti. En azindan peskes cekerek ülkesini yonetmeyip ulusunun cikarlari icin kafa tuttu.
Suna inaniyorum ki kaddafinin bu ölümü arap dünyasinda, infiale ve reaksiyona yol acacak. sonuc olarak arap dünyasinin yetistirdigi ender liderlerden birisi.
Ve.. Emperyalizme karsi olmasi ebediyen anilacaktir..
Irak halkida saddam'in heykelini yikip sevinc gösterilerinde bulunmustu. Saddam'in; yakalandigini,öldürüldüğünü ve halkina demokrasi adina yapilanlarida gördük. ve Irak'in hali ayan beyan ortadadir. Libyalilarda kendilerini resmen emperyalistlerin kucagina attilar.
Libya halkinin suanda tek yapmasi gereken, kendi ic dinamiklerine dayanan saglam bir devrim olusturmalari. Suanki durumlarinda ic kenetlenme olmasi gerekiyor. yoksa emperyal güclerle gelecekleri adina kaddafinin ölümü bir hayra vesile olmayacagini düsünüyorum. kan emici vampir emperyalist gücler, petrollerine gozu coktan koymus durumda zaten.
__________________ optima sors homini non esse... |