Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2011, 12:32   #1
Çevrimiçi
Feronia Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul usulü imambayıldı




kadinvekadin

İstanbul usulü imambayıldı
Patlıcan ilik gibi pişmiş, soğanlar karamelize olmuş; domatesin asidi, soğanın ve şekerin tatlılığıyla iyi dengelenmiş.

20.10.11 - 18:28:32

Malzemeler:
6 kişilik

500 gr. bostan veya kirmastı patlıcanı ( 6 adet 14 cm. boyunda)
500 gr. kuru soğan (5-6 adet, orta boy)
650 gr. tarla domatesi (2 - 3 adet, büyük boy pembe domates veya tarla domatesi)
6 adet (100 gr.) tatlı sivri biber
18 diş sarmısak
Yarım demet (50 gr.) maydanoz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Deniz tuzu
300 ml. sızma zeytinyağı



Tarif:
Patlıcanların sap kısımlarını bir-iki parmak kalacak kadar kesin. Sapın kenarındaki yeşil parçaları bıçakla alın. Patlıcanları uzunlamasına, ortadan ikiye kesin. İçlerinin çekirdeksiz olması makbuldür. İçlerini bol tuzla tuzlayın ve siz diğer malzemeleri hazırlayana kadar, acısının çıkması için bir köşede bekletin.

Soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın. Ortadan ikiye kesip, yarım ay biçiminde doğrayın.

Domatesleri, birkaç dakika kaynar su içinde bekletip, soğuk suya sokun. Böylece kabukları kolayca soyulabilir. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve ince ince doğrayın.

Sarmısakların kabuklarını soyun ve yıkayın. 6 tanesini zar gibi ince ince doğrayıp, kalanını tüm bırakın.

Maydanozları yıkayıp, ince ince doğrayın.Patlıcanları iyice yıkayın. Tatlı kaşığı yardımıyla içini hafifçe oyun. İçinden çıkan patlıcanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Genişçe bir tencerenin içine soğanı, domatesi, sivri biberi, sarmısakları, maydanozu ve doğradığınız patlıcan içlerini koyun. Şeker ve tuz ekleyin. Son olarakta, bütün zeytinyağını üzerlerine döküp, karıştırın.

Üzerlerine patlıcanları - kesik yüzleri alta bakacak şekilde - dizin. Patlıcanların tek sıra halinde olması önemli. Patlıcanlar üst üste gelmemeli. Bu yüzden tencere büyüklüğüne dikkat edin.

Tencerenin kapağını kapatın, Ocağın orta gözünde, kısık ateşte 2 - 2.5 saat pişirin. Ara sıra, tencerenin içindeki yağı, patlıcanların üzerine gezdirin. Bu sürenin sonunda patlıcanlar, tamamen pişmiş olmalı. Onları çıkarıp, kesik yüzleri bize bakacak şekilde, servis tabağına dizin. Yemeğin yağından, birer kaşık içlerine dökün.

Tenceredeki malzemeleri pişirmeye devam edin. Yarım saat - 45 dakika daha iç malzemesi pişmeli, soğanlar karamelleşmeli, suyunu tamamen çekmeli ve hatta tencerenin dibine hafifçe yapışmalı.

Pişen içi, kaşık yardımıyla patlıcanların içine doldurun. Tencerenin dibindeki yağı üzerlerine gezdirin. Soğuyunca, üzerlerine maydanoz, nane yaprakları serpiştirip, servis yapın.

evcini.com

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
İslami Sohbet sohbet bizimmekan reklamver