Konu: Buzlu vişne
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2011, 18:39   #1
Çevrimdışı
KarakıZ
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buzlu vişne




Hazırlama süresi 25 dakika
6 kişilik
225 kalori
Malzemeler:

750 ml. vişne suyu
90 gram şeker
180 gram frenk üzümü
600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne
Hazırlanışı:
* Vişne suyunu bir tencerede ısıtın.
* Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
* Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın.
* İçine hazırladığınız şurubu ilave edin.
* Meyveli karışımı soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın.
* Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın.
* Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin.
* Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın.
Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir..

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları