09 Kasım 2011, 15:38
|
#2 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Dünya vatandaşlık numaranız: 7 milyar kişi içinde kaçıncısınız?
Doğum saatimi sormadı ama?
| Alıntı: |
Doğduğunuzda dünya 5,053,083,324 kişiye ulaştı
79,985,962,092 kişiye tarih boyu ev sahipliği yapmıştı
|
| Alıntı: | Sırada ne var?
Dünya nüfusu siz hayatta olduğunuz sürece artmaya devam edecek, 2083'te 10 milyara ulaşacak. Mevcut nüfus artışının büyük bölümü gelişmekte olan ülkelerde görülüyor. Ancak artış hızının yavaşlaması bekleniyor. Gençler:
Dünya nüfusu sizin gibi genç. 25 yaşın altındakiler dünya nüfusunun yüzde 43'ünü, kalkınmamış ülkelerdeki nüfusun ise yüzde 60'ını oluşturuyor. Yaşadığınız bölgede doğum - ölüm oranları azalmakta. Kadınlar ortalama 2,5 çocuk sahibi oluyor Kaynak savaşları
Zengin ülkelerin, sizin ülkenizin de aralarında bulunduğu dünyanın geri kalanının kullandığı kaynakların iki katını tükettiği tahmin ediliyor. BM tahminlerine göre mevcut nüfus artışı ve tüketim alışkanlıkları sürdüğü takdirde 2030'a gelindiğinde geçinebilmemiz için iki Dünya'ya ihtiyacımız olacak. Biliyor muydunuz?
Beş yıl eğitim-öğretim görmüş bir anne, çocuklarının beş yaşın üzerinde yaşama şansını %40 artırıyor.
315 kişi; siz bu sitedeyken dünya nüfusundaki artış
| 2030'a az kaldı..Çocuk yapmayın lütfen.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Teşekkürler Hesna, güzel siteymiş, incelemeye aldım ;s3 |
| |