Cevap: Evlilik nedir? Evlilik hakkindaki dusunceleriniz nelerdir?
Cok buyuk ve guzel bir sorumluluk. Aslinda bir aile kurmak ve idare etmek devlet yonetmekten daha zor bence, bu benim sahsi dusuncem tabi. Ama soyle bir gozumde canlandirdigimda gercekten guzel birsey ve herseyden once karsilikli saygi cok onemli diye dusunuyorum. Saygi olduktan sonra zaten sevgide kendiliginden buyur gider. Karsilikli paylasim, dusuncelere saygi, ortak adimlarla birlikte kokleri saglamlastirildiktan sonra doyum olmaz sanirim. Elbetteki evlilikte catismalar olucaktir ama bunu saygi ve sevgi cercevesini bozmadan basarabilirsek ne mutlu bize. Bilmiyorum cokmu pozitif yaklasiyorum konulara fakat kotu dusunmek, kotu ihtimalleri goz onunde bulundurmak sanki hataya surukleyecekmis gibi geliyor bana. Soyle bir durumda aklima geldi: gunumuzdeki evlilikler birazda maddiyata dayanan evliliklermi olmaya basladi diye dusunmuyor degilim, malum hayat sartlari... Birbirini cok sevip evlenen kisileri maddi durum bozuk oldugunda kopma noktasina, hatta ayriliga surukluyor sanki veya bir bayaninda esinden maddi durum olarak yuksek olmasi onda "aman ben nasil olsa ona muhtac degilim, basimin caresine bakarim" seklinde dusuncelere yolmu aciyor? Buda farkli bir tartisma konusu olabilir. |