21 Kasım 2011, 00:23
|
#13 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Bir canlıyı kaynar suda haşlamak caiz olmadığına göre, ipek böcekleri için cai
| Ashriel Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | Benim soruma cevap vermis oldunuz mu? Anlamadim ben acikcasi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Midyeler de ölmeden canli bir sekilde mi pisiliyor? dedim siz ölü hayvan yemek haramdır dediniz. Canli mi yiyeceğiz hayvanları? Biraz daha acik olursaniz sevinirim. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| Sevda Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | Bir canlıyı kaynar suda haşlamak caiz olmadığına göre, ipek böcekleri için caiz mi? İpek böceği yetiştirmekte ve koza olduktan sonra içindeki böcekler ölsün diye güneşte bekletmekte bir sakınca yoktur. Çünkü bunda insanlar için menfaat vardır. Ancak hayvanları yakmak suretiyle öldürmek tahrimen mekruhtur. (bk. El-Fetava’l-Hindiyy, 5/360-361; Hülasatü'l-Ecvibe, 2/164) Kaynak: Alıntılar | Burada yakmaktan bahsediyor canlı, canlı ateşe atmak, kesmek - ve av' dan bahsetmiyor.. Kurban da , örnek günlük et tüketimlerin de olsun - tavuk, kuzu vs. hepsi normal kesinlerle yapılıyor hiç biri canlı canlı ateşe ve haşlamak için kaynar suya atılmıyor. burda ipek böceği için de aynı karnar suya atılmasının, yanlış olduğunu açıklamış sanırım. Benim de pek bilgim yok ama dikkatli okuyunca anlaşılıyor, Hayvanları canlı iken ateşe atılma konusu.. tür değişmiyor anladığım kadarı ile balığı da canlı ateşe atsan niye eş değer de günah, sanırım.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. (( Hepinize ben den, Tekrar Tşkler.. |
| |