Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Kasım 2011, 08:55   #1
Çevrimdışı
KarakıZ
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Konserve çorba tüketenlerde BPA alarmı




ABD'nin Harvard Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, konserve çorba tüketenlerin idrarındaki BPA seviyesinin taze çorba tüketenlerinkinden yüzde 1221 fazla olduğunu gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Jenny Carwile, ''sert plastik kaplarda uzun süre duran bazı içecekleri tüketmenin vücuttaki BPA seviyesini artırabileceğinin bilindiğini ancak araştırmanın, yaygın tüketim nedeniyle, konservedeki yiyeceklerin daha büyük endişe uyandırdığını gösterdiğini'' ifade etti.

Bazı katılımcılara 5 gün boyunca konserve, diğerlerine taze çorba veren araştırmacılar, 5 günün sonunda konserve çorba tüketenlerin idrarında BPA seviyesinin, taze çorba tüketenlerinkinden yüzde 1221 fazla olduğunu belirledi.

Bilimadamları, ne kadar BPA'nın vücutta kaldığını tespit etmek için başka araştırmaların gerekli olduğunu da vurguladı.

Araşüırma, Amerikan Tıp Derneği'nin dergisinde yayımlandı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları