Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Aralık 2011, 16:54   #3
Demir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Abdullah(Hz.Ebubekir) bin Kuhafe ve Fatıma bint Muhammed & Ali bin Ebu Talib

esekherif Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Azizim, yazının tamamını okudum.Bu olayları başka kaynaklardan da okumuş birisi olarak
Ehli Sünnet ve Şia'da itikat dışında olan ayrılıkların başlangıcı burada başlıyor.

Bizler o insanlar arasında haklı ya da haksız diyebilecek insanlar değiliz. !
Hz. Fatıma ve Hz Ali'nin Ebubekr'e muhalif olmalarını cidden üzücü bulmuşumdur.
Peygamber vefat ettiğin de, Hz Ömer çıkıp, kim Allahın resulu öldü derse, onu öldürürüm!
ve Ebu Bekrin çıkıp '' Allahın Resulu öldü '' demesidir.

Hz. peygamber kızına ''Ey kızım fatıma amelin olmassa ben bile seni kurtaramam'' diyerek onu özel bir makamdan men etmiş olmuyor mu?

Güzel abim,

Hz.Ömer'in "Kim Allah'ın Resulu öldü derse onu öldürürüm!" söylemine Hz.Ebubekir'in cevabı aynen şudur : "Ey insanlar Allah'ın Resulu vefat etmiştir. Her kim peygambere tapınıyorsa, bilsin ki peygamber ölmüştür.Her kim Allah'a inanıyorsa bilsin ki, Allah ebedi." hemen hemen buna yakın bir söylevi olmuştur.

Sevgili abim, son satırlarında;

"Hz. peygamber kızına ''Ey kızım fatıma amelin olmassa ben bile seni kurtaramam'' diyerek onu özel bir makamdan men etmiş olmuyor mu?" demişsin, burada ki manayı anlayamadım,biraz açıklarsan elimden geldiğince cevaplamaya gayret edeceğim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan