Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Aralık 2011, 17:24   #7
Demir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Abdullah(Hz.Ebubekir) bin Kuhafe ve Fatıma bint Muhammed & Ali bin Ebu Talib

esekherif Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Azizim yanlış anlaşılacak kelimeler kullanmak istemiyorum. Bu çok hassas ve derin konudur.
Mutlaka acılı ve yastadır. ki, bu Bekirin babasıdır.. Peygamberden sonra gelir.. binlerce ashap onun peşindeyken Hz fatımanın üç beş miras için onu karşısına alacağını sanmıyorum ben.
Fitne devri ondan sonra başlıyor işte... ta ki Hz Ali ve Hz Aişe'ye değin..

Sevgili abim elbette bu konu çok derin ve hassastır. Yanlız şurada ki bir yanlışını düzeltmek istiyorum. Fitne devri Ebubekir'den sonra başlamamakta,fitneler Hz.Ömer sonrasında başlamakta, nasıl dersen birkaç yaşanan olayla anlatayım:

"Birgün Hz. Ömer huzurunda bulunan bazı Eshâb-ı kirâma: “Resûlullah efendimiz’in fitne hakkında olan sözü hatırında olan var mı? diye sordu. İçlerinden Huzeyfe ey müminlerin emiri! Peygamberimizin bu konudaki sözü aynıyla benim hatırımdadır ki, “Kişi ailesinden, malından, çocuklarından ve komşusundan dolayı fitneye düçar olur. Böyle günahlara oruç tutmak, namaz kılmak ve iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek keffâret olur.” buyurdu, diye cevap verdi.
Hz. Ömer “Maksadım o değil, deniz gibi dalgalanacak fitneyi soruyorum” deyince, Huzeyfe: “Ey müminlerin emiri! Senin için endişelenecek bir şey yok. Senin zamanınla onun arasında bir kapalı kapı var.” diye cevap verdi.
Hz. Ömer “Bu kapı kırılacak mı, yoksa açılacak mı?” diye sorunca Huzeyfe “O kapı kırılacak diye cevap verdi. Bunun üzerine Hz. Ömer “Desene Ümmet-i Muhammed kıyâmete kadar bir araya gelemeyecek!” diyerek üzüntüsünü dile getirdi."
Daha sonra Huzeyfe’ye o kapının ne olduğu sorulduğunda “O kapı Hz. Ömer idi” diye cevap vermiştir. Daha sonra Hz. Ömer şehid edilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan