Siyah pirinç, besin değeri yüksek, özellikle magnezyum ve demir açısından zengin bir üründür. Lif ve mineral zenginliği açısından vejetaryen ve veganların popüler besin maddeleri arasında yer alır. Bu ürünün dünyada bilinen en yaygın türü Forbidden Rice’dır (Yasak Pirinç). Bir hikayeye göre eski dönemlerde besin içeriğinin güçlü olması ve az yetiştirilmesi nedeniyle Çin’de hükümdarlar ve üst düzeyden kişilerden başkasının yemesi yasaklanmış ve o günden sonra da ’yasak pirinç’ olarak anılmıştır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Daha sonra ise Çin’den İtalya’ya göç eden bir aile tarafından Siyah Pirinç, İtalya’da da üretilmeye başlanmış ve niş bir ürün olarak uluslararası pazarda giderek önemli bir yer edinmiştir. İtalya’da son derece sınırlı miktarda üretilen bu çok özel ürün genel olarak Avrupa, ABD, Çin, Rusya ve Avustralya’da tüketilmektedir. Rengini ve aromasını hiçbir katkı maddesi olmaksızın içeriğindeki doğal minerallerden alan siyah pirinç, yetiştiği bölgenin hava koşullarına ve üretim koşullarına karşı son derece hassas ve duyarlıdır.