Karnabaharlı Tas Kebabı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KARNABAHARLI TAS KEBABI 500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet soğan 2 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 1 tutam tarçın Yarım karnabahar 1 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet kırmızıbiber 1 adet közlenmiş patlıcan Tuz, karabiber, kimyon Tencereye kuzu etini koyup kapağını kapatın. Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çeken etlerin üzerine tereyağı, tarçın, salça ve 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kadar pişirin. Bu arada karnabaharı buharda pişirin. Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızıbiberle karıştırın.Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin. Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın. Sebzelerle beraber servis yapın. Alıntı |