Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2012, 01:46   #1
Çevrimdışı
Lucifer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pozitif Düşünce: Duanın Gücünü Deneyin..




Dua, büyük bir enerji kaynağıdır. Nasıl çeşitli teknik ve yöntemler kullanarak; örneğin, atom enerjisi ortaya çıkarabiliyorsak, dua ederek de ruhsal enerjiyi ortaya çıkarabiliriz. Bu enerjinin olumlu etkileri hemen her zaman görülmektedir.
Duanın Gücü
İnsanlar duanın kişisel yetenekleri geliştirdiğini anladıkları için daha çok dua ederler. Dua onların içindeki gücü ortaya çıkararak kendilerine daha güvenli bir insan olmalarını sağlar. Dua doğru hareket etmek için insana yol gösterir. Bilinçaltınızdaki derinliklere iner ve oradaki saklı olan gücü ortaya çıkarır. Bu gücü ortaya çıkaracak yöntemler ise;
a. Sorunlarınızı anlatın,
b. Çözüm yolarını gözünüzde canlandırın,
c. Büyük bir istek ve gayretle bu sorunları çözmeye çalışın, çoğu kez sorunların üstesinden gelmeyi başardığınızı göreceksiniz.

Herbiri gökteki yıldızlar gibi olduğu bizzat Peygamberimiz Efendimiz (S.A.V.)’in beyanı olan Sahabe-i Kiram Efendilerimiz Rasûlüllah’tan aldıkları ışığı bize yansıtan nurlardır. İşte onlardan biri de Zeyd bin Erkâm (r.a.) hazretleridir. O (r.a.), Rasulullah’ı şöyle anlatır:
Rasûlüllah (S.A.V.) çok dua ederdi. Şu duayı bizzat O’ndan defalarca duydum:
“Ya Rabbî!..
Âcizlikten, tembellikten, cimrilikten, bunamaktan ve kabir azabından Sana sığınırım...
Ya Râbbî!..
Nefsime takvasını ver. Onu günah kirinden temizle. Onu temizleyecek olanın en hayırlısı Sensin. Ruhumun velisi ve Mevlâsı da Sensin...
Ya Rabbî!..
Faydasız ilimden, korkusuz kalbten, doymayan nefisten ve kabul olunmayacak duadan Sana sığınırım...” (Tirmizi, Da’avat 69. Nesâi, İstiaze 13.)
Hz. Aişe (r.a.) anamızın beyanına göre, Rasûlüllah’ın duaları özlü ve kapsamlı idi. Çoğunlukla da içtimai ve ahlâki hedeflere yönelikti. Sosyal bünyede görülecek ayrılık ve anarşi, insanın şerefini düşüren cimrilik, korkaklık, tembellik, nefse tâbi olmak, kötü huylar, fakirlik, zenginlik veya ihtiyarlığın yol açacağı ahlâki çöküntü Efendimiz aleyhisselât-u vesselam’ın en çok sakındığı durumlardır. (Müslim, Zikir 73.)
Yukarıda naklettiğimiz duasında görüldüğü gibi Efendimiz (S.A.V.) bu meşhur duasında, insanın ahlâk ve ruh sağlığının korunmasına ne kadar önem verdiği dikkat çekicidir.
Dua, insanın aczini ve ihtiyacını Allah’a arz etmesidir. Bundan dolayı duâ, büyük bir kulluk makamıdır. Mü’minlere düşen görev bu makama erişip oradan istifade edebilmektir. Bu makamı sezmek ve o yüceliğe yükseliş yollarında ilerlemek isteyenlerin bunun yolunu yordamını bilmeye ihtiyaçları vardır.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet