Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bugün İnternet Andıcı soruşturması kapsamında ifade verecek..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eski bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başkanının adliyeye giderek ifade vermesi cumhuriyet tarihinde bir ilk olma özelliğini de taşıyor.
SORUŞTURMAYI CİHAN KANSIZ YÜRÜTÜYOR
İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve İnternet Andıcı davalarının birleştirilmesinin ardından yargılamayı yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık subayların savunmalarında işaret ettiği ve belgelerde adı geçen eski
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı emekli Orgeneral
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin 30 Aralık 2011'de aldığı karar doğrultusunda emekli Orgeneral
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hakkında önceki gün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başbuğ'a tebligat gönderildi.
ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILDI
Tebligatta Başbuğ'un bugün için "şüpheli" sıfatıyla ifadeye gelmesi istenildi. Başbuğ'un mazeret bildirmemesi halinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek ifade verecek. İfade alma işlemine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in de katılacağı öğrenildi.