Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2012, 12:18   #1
Minstrel
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bye Bye Türkçe

Merhaba, bu kitabı okuyalı çok oldu ancak bir dilin bu kadar hırpalanması beni üzüyor o nedenle bu konuyu açma ihtiyacı hissettim.
Dil bir milletin kültürü demektir, bu nedenle bütün milletlerin dilleri önemlidir ve korunmalıdır bana göre.
Biz üniversitede iken cümle içinde yabancı kelimeler kullanmak (karşındakinin anlamadığı bir şey söylemek tuhaf bir şekilde iyi hissettiriyor insana, oysa en doğru iletişim şekli anlaşılır olandır.) popülerdi. Şimdi ise durum çok daha vahim.
Bir çok popüler sitede (başta facebook) alfabemiz dışında harfler kullanılıyor yazarken, sesli hafler yutuluyor, "yaptım" yerine "yapdım" gibi garip kullanımlar yaygınlaşıyor, ingilizcede kullandığımız alfabe tercih ediliyor yazarken.
Ben bunları olgunlaşmamış davranışlar olarak nitelendiriyorum. Yabancı dil bilmek, öğrenmek kesinlikle gereklidir. Ama bir dili sade ve anlaşılır konuşmak kadar etkileyici bir şey yok.
Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Bye Bye Türkçe kitabında bizi uyarıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kitabın biraz milliyetçi bir tavrı olduğunu düşünsem de okunması gereken bir kitap bana göre.
Türkçe'ye özen göstermek milliyetçilik değil, kendini bilmek "ben buyum" demektir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan