Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2012, 10:34   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı'nın görev süresi belli oldu




Cumhurbaşkanı'nın görev süresi belli oldu
Meclis Alt Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı görev süresi ile ilgili tasarıya "görev süresi 7 yıldır" ifadesi koydu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop'un başkanlığında toplanan alt komisyon, tasarı üzerindeki çalışmasını tamamladı. Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Şentop, yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Geçen dönem Anayasa Komisyonunun kabul ettiği metin üzerinde çalıştıklarını ve bazı değişiklikler yaptığını söyledi.

Tasarıya geçici bir madde eklendiğini ifade eden Şentop, şöyle konuştu:

“Geçici maddeyle, 11. Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 7 yıl olduğu ifade ediliyor. Tasarının, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi konusunda genel hükmü içeren 3. maddesi var. 11. Cumhurbaşkanı'nın bu hükümden istisna olduğu ifade ediliyor. Burada bizim yaklaşımımız, referandumla yapılan değişiklik öncesi ve sonrası statülerin bir bütün olarak değerlendirilmesi yönünde. Daha önce Cumhurbaşkanı TBMM tarafından seçiliyordu, 7 yıllık süre için seçiliyordu, bir daha da seçilemiyordu. Yapılan yeni düzenleme; halk tarafından 5 yıl süreyle seçilme ve iki kez seçilme esası getiriyor. Bunu bir bütün paket olarak düşündük. Bu açıdan eski hükme tabi olduğunu için Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısıyla getirilen hükümlerden istisna tutuluyor.”


“Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar aday olduğunda onların istifasının gerekip gerekmediği konusunda bir belirsizlik var” denilmesi üzerine, şöyle konuştu: “İstifa değil de burada farklı bir şey var. Aday adayları istifa etmiyor. Adaylıkları kesinleşenler görevlerinden ayrılmış sayılıyor. Bunun içinde milletvekilleri, başbakan, bakanlar, cumhurbaşkanı yok. Çünkü milletvekili seçimine gidildiği zaman da milletvekilleri, bakanlar, başbakan ayrılmıyor, sadece 3 bakanla ilgili geleneğimiz var. Milletvekili seçiminde de istifa etmeleri gerekmiyor, cumhurbaşkanı seçiminde de gerekmiyor. Ama propaganda yasaklarıyla ilgili düzenleme, Milletvekili Seçimi Kanununda olduğu gibi burada da var. Kamu imkanlarının kullanılmasına engel olan hükümler geçerli.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver