HAŞHAŞLI TATLI
Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. tozşeker
1 su b. süt
1 su b. sıvıyağ
1 su b. haşhaş tohumu
1 su b. irmik
1,5 su b. un
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
şerbeti için:
1,5 su b. tozşeker
1,5 su b. su
üzeri için:
kremşanti.
HAZIRLANIŞI:
-Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın.Tencereye toz şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp bir şebet oluşturun ve soğumaya bırakın.
-Fırın kabını margarinle yağlayın üzerine haşhaşı serpin ve hiç boş kalmayacak şekilde bir manto yapın.Karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın.
-Üzerine süt,sıvıyağ,haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın.
-Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökün .Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
-Tatlıyı soğumaya bırakın ve şerbeti üzerine dökün. Krem şanti ile süsleyerek servis edin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.