Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ocak 2012, 02:18   #1
Çevrimdışı
AnqeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsvec Köftesi




Malzemeler

  • 1 Kilogram yağsız dana kıyma


  • 1 Adet Yumurta


  • 1 Adet kuru soğan (rendelenmiş)


  • yarım Su Bardağı Süt


  • yarım Su Bardağı un


  • 1,5 Tatlı Kaşığı tuz


  • yarım Tatlı Kaşığı karabiber


  • 1 Çay Kaşığı kimyon


  • 2 Yemek Kaşığı sıvı yağ


  • 2 Yemek Kaşığı un


  • 1 Su Bardağı su


  • 1 Adet et bulyon

Hazırlanışı


  • Köfte için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.


  • Bir kâseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın.


  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.


  • Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip derin dondurucuya koyup 20 dakika bekletin.


  • Yapışmaz bir kızartma tavasına bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızdırın.


  • Derin dondurucudaki köfteleri çıkarıp tavaya yerleştirin.


  • Köfteleri; önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın.


  • Kızaran köfteleri yayvan bir servis tabağına alın.


  • Sosunu hazırlamak için tencereye yağı alıp kızdırın.


  • Et bulyonu ve suyu ekleyin.


  • Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.


  • Servis tabağına köfte alıp üzerine sos dökün.


  • Dilerseniz patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.


  • Not: İsterseniz İsveçliler gibi yabani kızılcık reçeliyle ikram edebilirsiniz.


  • Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan