Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2012, 10:27   #86
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Düğün Çorbası (4 kişilik)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

  • 100 gr Kuzu Gerdan
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
  • 1 Adet Yumurta
  • 4 Su Bardağı Et Suyu
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Bir Tutam Kırmızıbiber
  • Tuz

Hazırlanışı:


  1. Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.
  2. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.
  3. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.


Baharatlı Gulaş (4 kişilik)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:
  • 800 gr Dana Kuşbaşı
  • 4 Soğan
  • 80 gr Tereyağı veya Margarin
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
  • 1 Çorba Kaşığı Sirke
  • 4-5 Diş Sarmısak
  • 2 Defne Yaprağı
  • 4 Olgun Domates
  • 1 Su Bardağı Et Suyu
  • 1 Tutam Mercanköşk
  • 1 Tutam Kimyon
  • Tuz


Hazırlanışı:

  1. Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.
  3. Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
  4. Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1. 5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

NOT:
Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.



Beğendili Patlıcan Kebabı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler:


  • 2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
  • 2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım kilo bıçak kıyması
  • 2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için:


  • Yeteri kadar sıvı yağ.
Beşamel sos için:


  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • Yeteri kadar tuz


Hazırlanışı:


Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.

Beşamel sos hazırlayın. İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin. Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.


Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.




Gavurdağı Salatası.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze soğan
  • 3 biber
  • 1 soğan
  • 4 domates
  • Taze nane
  • Ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Hazırlanışı:


Domatesi, biberi ve soğanı iri doğrayarak doğrayıcıya alın. Daha sonra üzerine taze soğan, maydanoz ve taze naneyi ekleyerek doğrayıcıdan incecik geçirin. Salatanızı yeşilliklerle bezenmiş servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi serperek servis yapın.



Not: Günün menüsü için kendim toparladım..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat