soslu hindi malzemeleri
Yarım küçük hindi
2 soğan
4 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam kuru biberiye
Tuz, karabiber, kekik
1 nar
Birkaç dal maydanoz
Malzemeler:
200 gr süzme yoğurt, 100 gr labne peyniri, 200 gr krema, 150 gr toz şekeri, 2 yumurta
Meyve Salatası için:
Kivi, mango, ananas, çilek (isteğe bağlı likör)
Şerbeti için: Limon suyu, 1 lt su, 300 gr şeker
soslu hindi hazırlanışı
Hindiyi küçük parçalara ayırıp tek tek una bulayın.
Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin.
Hindi etlerini ilave edin.
Üzerine biberiye ve kekik serpip orta ateşte çevirerek kızartın.
Narı ikiye kesip yarısının suyunu sıkın.
Kalan yarım narın tanelerini ayıklayın.
Tavadaki etler kızarmaya başlayınca üzerine su ve nar suyunu dökün.
Yüksek ateşte suyunu hafif çekinceye kadar pişirip tuz ve karabiberi serpin.
Ateşi kısıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Etleri suyu ile birlikte servis tabağına alıp üzerini ayırdığınız
nar taneleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.