Tatlı-ekşi sos (Çin mutfağı)
Malzemeler:
2 Fincan Toz Şeker
2 Çorba kaşığı Soya Sosu
3 Çorba kaşığı Domates Sosu
2 Fincan Ananas Suyu
2 Çorba kaşığı Mısır Nişastası
Yapılışı:
2 kahve fincanı tozşeker, 2 çorba kaşığı soya sosu ve 3 çorba kaşığı hazır domates sosunu tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. 2 kahve fincanı ananas suyu ile 2 çorba kaşığı mısır nişastasını bir kasede karıştırıp kaynamakta olan karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Cam bir kavanoza aktarın. Buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
Tatlı-ekşi sos (Çin mutfağı) artık hazır, afiyet olsun. |