Mantarlı Sos
Malzemeler:
1 Adet Kereviz Yaprağı
1 Adet Havuç
1 Diş Sarımsak
1 Adet Kuru Soğan
4 Adet Domates
1 Paket Mantar
3 Adet Yeşil Biber
6 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
300 Gram Kıyma
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Mantar, biber, havuç, kereviz yaprağı, sarmısak ve soğanı temizleyip,ince ince doğrayın. Bir tencereye yağı, soğanı ve sarmısağı koyup pembeleştirin. Mantar, havuç, biber, kereviz yaprağı ve kıymayı katın. Kıymanın rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Rendelenmiş domatesleri ve tuzu kavrulmakta olan karışımın üstüne boşaltın. Kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirin.Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün. |