Karnabahar dip sos
Malzemeler:
1 Adet Karnabahar
1 Adet Kuru Soğan
2 Su Bardağı Süt
10 Gram Tereyağı
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Frenk Soğanı
Yapılışı:
Karnabaharları küçük parçalara ayırın. Soğanın kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine süt ekleyip 15-20 dakika pişirin.
Kevgir yardımıyla soğan ve karnabaharları çıkarıp mutfak robotuna aktarın. Üzerine 1 kepçe süt ekleyip karıştırarak püre haline getirin. Kıvamı koyu olursa tekrar süt ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karışımı kaseye alın. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp doğranmış frenksoğanı serpiştirin. Cips veya kızarmış ekmek ile servis yapın.
Karnabahar dip sos artık hazır, afiyet olsun. |