Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2012, 23:43   #8
Çevrimdışı
yoSun
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Arnavut Yemekleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


RUMELİ BEĞENDİSİ

Malzemeler :
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1 kilo patlıcan,
yarım bardak sıvıyağ
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık salça
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :

Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur, ince ince doğranır ve ezilir. Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır. Etler piştikten sonra üzerine sirke, sarımsak, tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir, kavrulur. Un çok az yağ ile hafif kavrulur, soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir. Bu sos patlıcanın üzerine dökülür,etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver