Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Nuraniye Tarifi
Malzemeler;
♦ 4 Orta Boy Kabak
♦ 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
♦ 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
♦ 1 Demet Taze Soğan
♦ Yarım Demet Dereotu
♦ Yarım Demet Maydanoz
♦ 4-5 Diş Sarmısak
♦ Yarım Çay Bardağı Yağ
♦ 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı biber (Acı kırmızıbiber olabilir)
♦ Yoğurt (Süzme tercih edilir)
♦ Tuz ve Su
Yapılışı:
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
Afiyet Olsun.