Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2012, 03:44   #1
Çevrimdışı
AnqeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
kuşbaşılı pide tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
20 gr.yaşmaya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

İçine:

400 gr.kuşbaşı kuzu eti
3 adet domates
3 adet sivribiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1\2 tatlı kaşığı tuz
1\2 tatlı kaşığı karabiber

Üzerine :

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Mayayı ılık suda eritin. Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın.
Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun.
Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin.
Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın.
Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün.
200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan