Malzemeler:
- Yarım kilogram koyun eti
- Küçük bir demet dereotu
- Küçük bir demet maydanoz
- 3-4 tane taze soğan
- Bir büyük boy kuru soğan
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- İki parça yağlı kayıt
Yapılışı:
1-Yarım kilogram koyun etinin kemikli olmayan bölümünden (bu bölüm but ya da kol üstü olur) kestiğimiz etleri kuşbaşı olarak doğrayalım.
2-Kuru soğanı küçük küçük doğrayalım. Taze soğanları ise birer santim uzunluğunda keselim. Maydanoz ve dereotunu kıyıp, soğanlar, karabiber ve tuz ile karıştıralım. Bu karışıma eti de ilave edip 30 dakika bekletelim.
3-Hazırladığımız yağlı kayıtları üst üste koyalım ve 1 kaşık yağ ile yağlayalım.
4-Yarım saat dinlendirdiğimiz etli malzemeyi bu yağlı kağıdın tam ortasına dökelim. Söz konusu kağıdın iki ucunu da etin üstüne kapatalım. Açık kalan kısımlarını da kıvırıp altına sokalım ve bunu bir tepsiye yerleştirelim.
5-İçi malzeme dolu yağlı kağıtların üzerini biraz suyla ıslatalım. Tepsisine ise yarım kaşık kadar yağ koyup, önceden ısıtılmış fırına verelim.
6-Fırında kağıt kebabı yaparken bütün bu karışımı üç parçaya bölebiliriz de… Ayrıca iki yağlı kağıdı üst üste koymak yerine tek bir yağıda sarıp, ardından ikinci kağıda da sarabilirsiniz. Bazı yörelerde fırında kağıt kebabı yapılırken malzemelerin içine bezelye de ilave edilir.