Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı
Malzemeler:
2 Su B. Un
1 Su B. Tam Buğday Unu
Yarım Pk. Yaş Maya
1 Çay K. Tuz
Aldığı Kadar Su
Üzeri İçin:
Patlıcanlı Közlenmiş Kırmızı Biber Sos
Renkli Yeşillik
Külbastısı İçin:
400 Gr. Kuzu Külbastı
2 Soğan
Fındık Yağı
Değirmen Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Un ve buğday unu ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ortasını açıp yaş mayayı koyuyoruz. Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. Tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Külbastı için, etleri jülyen kesim doğruyoruz.
Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile tavada kavuruyoruz. Külbastıları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Değirmen karabiber ve tuz katıyoruz. Pişen lavaşların üzerine patlıcanlı közlenmiş kırmızı biber sosu sürüyoruz.
Yıkanmış renkli yeşilliklerden koyuyoruz. Kavrulmuş külbastıyı paylaştırıyoruz. Rulo şeklinde sarıp yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz. |