Fesleğenli Biberli Kurabiye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
125 Gr. (yarım paket) Margarin veya Tereyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 (yarım) Çay Bardağı Sirke
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı (silme) Kuru Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pul Biber
4-5 Su Bardağı (yaklaşık) Un
Yapılışı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz, iyice yumuşamış margarin, yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi mikser ile 1-2 dk. çırpın. (tüm malzemeler iyice özleşip, krema kıvamına gelinceye kadar)3 Su Bardağı un, pudra şekeri ve tuz'u bir kaba birlikte eleyin.Sıvı karışıma, unlu karışımı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Hamur, toparlanıncaya kadar azar azar un eklemeye devam edin. Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil, poğaça hamuru kıvamında yani esnek bir hamur olacak.Hamurun kıvamı, poğaça hamurundan biraz daha sert, tezgahta açıp, kesmeye uygun bir hale gelince un eklemeyi bırakın.Fesleğen ve pul biberi de ekleyip, (baharatlar hamura karışacak kadar) çok az daha yoğurun.Hafifçe un serptiğiniz tezgahta, hamuru yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu, susam, haşhaş vs. serpin.180 derecede önceden ısıtımış fırında, 25-30 dk. üzeri ve altı turuncu olana kadar pişirin.
Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 06:37 ) değiştirilmiştir.
|