Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2012, 22:14   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmalı Parfe





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
1 Çay Bardağı (75 gr.) Şeker
3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Su
1 Çay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin. Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin. 1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın. Krem şantinin içine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın. Kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin. Üzerine şantili karışımın yarısını yayın. Bir sıra daha, yine süte batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin. Üzerine kalan şantili karışımı yayın. Üzerini örterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin, daha sonra derin dondurucuya kaldırın. En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın.


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 06:39 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan