Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ocak 2012, 03:08   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Krepli - Gelin Sandığı Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KREPLİ - GELİN SANDIĞI TARİFİ

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI SÜT
3 YUMURTA
2 SU BARDAĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
KEBAP İÇİN
350 GR KUŞBAŞI ET(BONFİLELİK ET TERCİH EDİLİR)
1 İRİ BOY SOĞAN
100 GR BEZELYE
1 İRİ BOY HAVUÇ
1 İRİ BOY PATATES
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ

Ön hazırlık olarak krepi hazırlıyoruz.Bir kapta yumurtaları,sütü,sıvı yağı,ve tuzu mikserle çırpalım.Teflon tavayı hafif yağlayarak birer kepçe krep hamurunu boşaltıp arkalı önlü pişiriyoruz kenarda bunları tamamladıktan sonra bekletiyoruz.tencereye sıvı yağı alarak küçük kuşbaşı etleri ilave ediyoruz,etler suyunu çekene dek kavuruyoruz.

Etler sadece yağı ile kaldığında küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz kavuruyoruz salçayı katıyoruz,ardından bezelyeleri minik doğranmış havuçlarıda kavurup üzerlerine çıkacak şekilde kaynarsu veya et suyunu ilave ediyoruz ağır ateşte pişiriyoruz.

10 dak sonra kuşbaşı doğranmış patatesleri ilave ediyoruz yumuşayana kadar pişiriyoruz.Ateşten almadan 5 dak önce tuzunu baharatlarını katıyoruz.Ateşten alıyoruz ılıtıyoruzKrepleri bir tatlı kasesinin içine çukurlaştırıp yerleştirip etli harcı paylaştıralım kreplerin kenarlarını etin üzerine doğru kapatalım.

Krep bohçalarını yağlı tepsiye ters çevirerek tencerede kalan sosunu krep bohçalarının üzerine gezdirerek üzerlerine birer domates dilimini kürdanla batırarak sabitleştirip önceden ısıtılmış 200 derecede pişiriyoruz..

Afiyet olsun..


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan