| Cevap: Internet Korsanlığı
tam olarak legal bir kullanici sayilmam ancak mumkun oldugunca, legal yöntemleri tercih etmeye çalışırım. örneğin en basitinde bilgisayarda kullanmış olduğumuz programlar misal, Photoshop bir çoğumuzun bilgisayarında vardır, kim tonlarca para verip orjinalini satin alıyor internetten kırılmışını indirmek mümkünken birde ? tabi ki kimse.
gerçi ben açık kaynak yazılımlar kullandığım için bu tür sorunlar pek yaşamıyorum ancak, mesela Assassin Creed oyununun son çıkan serisi Revelations ilk fiyatı 199 TL gibi birşeydi, kim bir oyuna 200 TL para verir ki ? ben örnegin internetten kırılmış versiyonunu indirdim. Her konuda bu durum böyle . Üzülerek belirtmek istiyorum ki bizimde imkanlarımız güzel olsaydı, iyi olsaydı elbette bizde orjinalini satın alır ve kullanırdık.
X'in dediği konu megaupload'ın sahibi tutuklandı ve bu hususta uzun yıllar cezaevinde yatacağı kesin gözüyle bakılıyor. çünkü milyon dolarlar değerince eser sahiplerini zarara uğratması sebebiyle şuan tüm toplar onun üzerinde.
aynı zamanda sitede yöneticilik yapan 7 şahıs içinde aynı şekilde tutuklama kararı çıkartılmış. ancak İnternet o kadar büyük ve geniş bir alemki, internet korsancılığının önüne geçilmesinin mümkün olacağını hiç zannetmiyorum. |