Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 asma yaprağı
1 demet maydanoz
3 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı taze nane
2 adet kabak
3 adet domates
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı tahin
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 tutam tuz
Yapılışı:
Maydanoz ve soğanları temizleyip kıyalım. Kabakları temizleyip rendeleyelim. Kabak, kıyılmış nane, maydanoz, soğan, kekik, kimyon, karabiber, pirinç, tahin ve 1 tutam tuzu bir kaba alıp elinizle iyice karıştıralım.
Patatesleri soyup haşlayalım. Asma yapraklarını akan suyun altında yıkayalım. Kaynar suda 10 dakika bekletip süzelim. Yaprakların içine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp sıkıca saralım.
Patatesleri halka şeklinde dilimleyip tencerenin dibine yerleştirelim. Üzerine dolmaları dizelim. Bir buçuk bardak su ekleyip tuzla tatlandıralım. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp 25 dakika pişirelim.