Cevap: Konuşmakmı kolay, yazmakmı?
Bu soruya genel bir cevap vermek için herkes'in aynı ortamda dogup buyumesi gerek. Kimi insan kapalı bir ailede buyur konuşma yetenegi pek yoktur ama duşuncelerini kagıda ustaca döker, kimi insan daha rahattır istedigi şekilde istedigi konuyu istedigi kişiyle konuşabilir ve yazabilir. Ben kendi açımdan yorumlayayım ; Konuşmak benim için daha kolay, yazma yetenegim hiçbir zaman olmadı, yazılarda o duygu yogunlugunu ve manevi havayı yakalayamadım. Zaten bunları yazılarında yapan insanlar usta seviyesine cıkmış insanlardır bana göre. Konuşmak bana daha rahat geliyor çünkü aklıma gelenleri hemen söylüyorum ha bazen bu sıkıntı yaratıyor ama yinede genel manada bir sorun olmuyor benim için ama yazmak için bazen birşeyler yaşamak gerekiyor yani yazmak bir süreçken konuşmak anlık bir olaydır. Benim ailemden gelen genetik birşey, ben tezcanlı bir insanım öyle uzun uzun düşünüp birşeyler karalayacak kadar sabırlı değilim. Kaldı ki bu yaşıma kadar derslerimle ilgili makaleler dışında öyle duygu yüklü şeyler yazmadım daha dogrusu yazamadım çünkü o yetenek yok Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ha ama derslerimle ilgili makaleler veya notlar yazdıgımda o biraz daha kolay oluyor çünkü tarihle ilgili şeyleri biliyorum bildigim şeyler üzerine yazarkende pek zorlanmıyorum. |