Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2012, 21:32   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burbon Puncu Kokteylinin Yapılışı -Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Burbon Puncu Kokteylinin Yapılışı - Tarifi

Malzemeler:

6 Küçük Taze Nane Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Soğuk Su
1 Su Bardağı Buz Kırığı
1/2 Su Bardağı Burbon Viskisi
1 Limon Dilimi
1 Taze Nane Sapı
1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri

Tarifi:

Burbon Punçu Burbon viskisiyle yapılmış naneli, klasik bir Amerikan punçudur. İştah açıcı olan bu punç, alışılmış punçlardan biraz daha hafiftir. Nane yapraklarını büyük bir punç bardağına koyup, şeker ve suyu ekleyiniz. Bir kaşıkla nane yapraklarını iyice eziniz. Şeker eriyinceye kadar, bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırınız. Buz kırıklarmı, bardağa doldurup, içine viskiyi dökünüz. Uzun saplı bir kaşıkla viski ve buzu karıştırınız. Bardağın dışını kurulayıp buzdolabının en soğuk kısmında 1 saat bekletiniz. (Bardağın tamamen buğulanmış, buzun da hafif donmuş olması gerekir. )Punçu limon dilimi ve nane sapıyla süsleyiniz. Pudra şekerini serpip, bardağa bir kamış batırarak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan