Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Amerikan Mutfağı - Havuç Sote
Malzemeler:
500 gr küçük soğan
750 gr havuç
50 gr margarin
Tuz ve karabiber
Toz şeker
1/2 demet maydanoz
2 demet taze soğan (Amerika'daki okuyucularımız taze soğanı Asyalılar'ın marketlerinden bulabilirler)
Tarifi:
Soğanları soyun ve havuçları temizleyin. Soğanları yağda çevirin tuz karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havuçları ilave edin ve yine tuz karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın. Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika arada karıştırarak pişirin.
Taze soğanları ayıklayın yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın.
Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntı