Amerikan Mutfağı - Frambuazlı Tart Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Amerikan Mutfağı - Frambuazlı Tart Malzemeler : 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 su bardağı un ½ paket kabartma tozu Üstü İçin Malzemeler: ·½ kg süt ½ su bardağı şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya 15 su bardağı ezilmiş frambuaz 2 su bardağı tane frambuaz 1 paket frambuaz şuruplu jöle Tarifi: Yumurtalar 1 su bardağı şeker ve vanilya derin bir kapta iyice çırpılır un ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir (alt-üst yapılarak). Hazırlanan hamur önceden yağlanıp unlanan 26 cm. tart kalıbına dökülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir. Süt ½ su bardağı şeker ve mısır nişastası vanilya ile karıştırılarak koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Muhallebi soğutulduktan sonra içine 15 su bardağı ezilmiş frambuaz eklenerek karıştırılır. Tart kalıptan çıkarılır hazırlanan muhallebi içine sürülür. Muhallebinin üstü görünmeyecek şekilde tane frambuazla kaplanır. İçine frambuaz şurubu eklenmiş jöle ile frambuazlar kaplanır jöle donduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun. Servis Önerisi : Soğuk servis edilmesi önerilir. Alıntı |