Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2012, 10:49   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zencefilli İsveç Keki




Malzemeler:

100 gr tereyağı
200 gr pudra şekeri
2 çay kaşığı zencefil
1 yumurta, çırpılmış
125 gr krema
300 gr un.
Üstü:
1 yemek kaşığı limon suyu
100 gr şeker elenmiş
Limon kabuğu, ince soyulmuş

Tarifi:

23 cm. çapında ortası delik kalıbı yağlayın ve içine un serpiştirin. Yağı eritip bir kaba koyduğunuz şekerin üstüne akıtın. Zencefil, yumurta ve kremi de ekledikten sonra unu da üzerine eleyin. İyice karıştırıp hazırladığınız kalıba boşaltın ve orta ısıdaki fırında 40-45 dakika, iyice kabarana dek pişirin. 2 dakika kalıpta beklettikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın.

Kekiniz soğuyunca, limon suyu ile üstü için ayrılan şekeri karıştırıp koyu ancak akıcı bir kıvama getirin. Kekin üstüne kaşıkla bu karışımdan koyarken yanlardan akmasına da izin verin. Limon kabuklarını ince şeritler biçiminde kesin. 5 dakika kaynayan suda bıraktıktan sonra çıkarıp iyice kurulayın ve kekinizin üstünü bunlarla süsleyin.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan