Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2012, 07:03   #1
Çevrimdışı
Rüzgar
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İphone Uygulamaları Adres Defterinizi Çalıyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Iphone kullanıcıları, kendilerini rahatsız edeni yeni farkedilen bir durumla karşı karşıyalar. Rahatsızlığın nedeni ise Iphone uygulamalarının, tanıdığımız kişiler hakkındaki bilgileri internete gönderebilmesi.

Apple, tüm Iphone uygulamalarının adres defterinize erişmesine izin veriyor. Buradaki amaç, sizi çeşitli sorgularla rahatsız etmeden daha "sihirli" bir deneyim sağlamak. Yani bir şirketle hangi verilerin paylaşılacağının kararını telefonunuz kendi başına, size sormadan veriyor.

Uygulamaların ne tür veriler gönderdiğini sınamak isteyen Gizmodo, Charles adında bir proxy uygulaması yoluyla uygulamaları izlemiş. Buna göre popüler uygulamalardan Foursquare, hiçbir uyarı göstermeksizin e-posta ve telefon numaralarını gönderirken, Path, Instagram, Facebook, Twitter ve Voxer, e-posta, telefon numaraları, isim gibi bilgileri bir uyarı gösterdikten sonra göndermiş.

Foursquare ve Instagram tam olarak neyi paylaşmak üzere olduğunuzu size bildirse de, tüm uygulamalar bunu yapmayabiliyor. Yani bazı uygulamalarda adres defterinizi paylaştığınızı bilmiyorsunuz. Verileriniz sizden çıktığında ise onun üzerindeki denetim, tamamen üçüncü parti şirketlere geçiyor.

__________________
Exy..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan