Rosato
Üzüm:Çal karası Renk: Parlak açık nar kırmızısı Koku: Kırmızı meyveler, hafif baharat Tat: Canlı, dengeli, meyveleri kalıcı, asit-şeker dengesi iyi Denizli bölgesinde yetişen geç hasat Çalkarası üzümlerinden üretilen Rosato, Türkiye’nin ilk yarı tatlı roze şarabıdır. Dengeli, aromatik, canlı ve yarı tatlı roze bir şarap olarak, şarap severlerin kalbini kazanmıştır.
Aperatif olarak tüketilebileceği gibi, hafif baharatlı makarnalar, tatlılı-ekşili tavuk gibi yemeklerle ve frambuazlı cheesecake, çilekli tart, meyveli pastalar gibi tatlılarla da mükemmel uyum sağlar.
İdeal servis sıcaklığı 6-8°C’dir. Ödüller: Yarışma Adı Ödül Alan Rekolte Ödül Yılı Ödül DOKUZUNCU ÜRGÜP ULUSLAR ARASI ŞARAP YARIŞMASI
Rosato 1994 1995 Bronz Madalya SEKİZİNCİ ÜRGÜP ULUSLAR ARASI ŞARAP YARIŞMASI
Rosato 1993 1994 Gümüş Madalya
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES
Rosato 1993 1994 Diplome d’Honneur Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Makarna, pizza, egzotik yemekler ile.. |