Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
750 gr küçük doğranmış kuzu eti
3 yufka
3 soğan
2 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
Tuz Karabiber
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
İki yemek kaşığı ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Etleri ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Etler yumuşayınca soğanlarla biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. İyice pişince baharat ve tuzu ilave edip ocaktan alın. İnce kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. Yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız harçtan paylaştırıp sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısımlarını hafif ıslatarak kapatın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Börekleri bu yağda kızartıp servis tabağına alın. üzerine yoğurt gezdirin. Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biber ilave ederek, yoğurdun üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın. Çardak böreği artık hazır, afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.