Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2012, 15:08   #1
Deep
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android neden geç kalıyor?




Google aylar önce yayınlasa da, yeni Android sürümleri ceplerimize neden bu kadar geç geliyor?
Çoğumuz, Android güncelleştirmelerinin farklı cihazlara geç gelmesinin ana sebebinin firmaların kendilerine özel arayüzleri olduğunu düşünürüz. Fakat bir Motorola yöneticisine göre, gerçek sebep bu değil, donanımın kendisi.
PC Mag'dan Sascha Segan'ın Motorola Yardımcı Başkan'ı Christy Wyatt ile yaptığı röportajda Wyatt şunları söylüyor: "Google bir yazılım yaptığında ... ürettiği tüm telefonlar için yazılım versiyonlarını da üretir. Ekosistemin geri kalanı, onu siz görene kadar görmüyor. Bu işin en zor tarafı da donanım, farklı yonga setleri ve çeşitli ülkelerdeki değişik radyo bantları var. Motorola, müşterilerinin Android güncelleştirmelerini olabildiğince erken istediğini biliyor, fakat işlem çok karışık"
Wyatt'ın anlatmak istediği tam olarak şu: İlk olarak donanım desteği, ardından Motorola gibi üreticilerin özel arayüz yazılımı ve son olarak telefonların servis sağlayıcı firmalar tarafından yeniden onaylanması... İşte tüm bu adımlar uzun süre alıyor.
Cihaz üreticileri, kendi cihazlarındaki farklı bileşenlere uygunsürücüleri kodlamakla uğraşıyorlar. Android, kamuya çıkmadan önce çok az donanım kısıtlamasına sahip olduğu için, bazen aynı şirket tarafından çıkarılan, müthiş yüksek sayıda farklı modelde cihaz meydana çıkıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları