Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2012, 13:27   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milföy Kıtırlı Ezme Çorba




Malzeme Listesi:

2 Havuç
1 Patates
1 Soğan
1 Su B. Et Suyu
2 Diş Sarımsak
2 Çorba K. Tereyağı
1 Tutam Dereotu
Su
Tuz

Kıtırı İçin:
3 Milföy Hamuru
Toz Kırmızı Biber
Nane
Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Soğanı doğrayıp tereyağı koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz. Soyulmuş havuç ve patatesi doğrayıp soğana ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra et suyu ve biraz sıcak su ekleyip pişiriyoruz.

Kıtırı için, milföy hamurlarını küp bir şekilde doğrayıp, sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Çorbanın sebzeleri piştikten sonra el blendırı ile parçalıyoruz.

Kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alıyoruz. Milföy kıtırları ile servis ediyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan