Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2012, 23:35   #1
Çevrimdışı
AnqeL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Künefe Tarifi Resimli




Künefe nasıl yapılır
Künefe yapılışı

Künefe Malzemeler


500 gr tel kadayıf
250gr tereyağı
1,5 Çorba kaşığı üzüm pekmezi
(pekmez yerine toz şeker kullanılabilir)
300 gr künefe peyniri (veya dil peyniri)

Süslemek için :
Ceviz yada antep fıstığı

Şerbeti için :
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su,
2 damla limon suyu

Künefe Hazırlanışı :
Önce şerbeti hazırlanır. Bunun için 3 su bardağı su ve 4 su bardağı tozşeker, 5 damla limon kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Tere yağı (veya margarin) tavada eritilir, 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı üzüm pekmeziyle karıştırılır ve tepsiye dökülür. Kadayıflar bir kapya eritilen tereyağı ile billite karıştırılır, ardından kadayıfın yarısı tepsiye konur ve elinizle iyice bastırılır üzerine dil peyniri eşit miktarda yayılır.Kalan kadayıf döşenir. Elle bastırılır ve üzerine ağırlık kullanarak preslenir. 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökülür. Yeşil fıstık veya ceviz serpilir. Kaymakla servis yapılır.

Afiyet olsun.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan