Malzemeler: - 1/2 kg. sosis
- 3 sap soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 12 adet arpacık soğanı
- 1 çorba kaşığı margarin
- 5 yaprak defne yaprağı
- 2 su bardağı su
- tuz
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.
Yarım kg sosisi de parmak parmak şeklinde doğrayın. Tavada birkaç dakika kızartın. 2 Çorba kaşığı domates püresi, 5 adet defne yaprağı, ve 2 su bardağı suyu tavaya ilave edin. Malzemeleri karıştırıp 15 dakika kadar haşlayın.
Ocaktan alındıktan sonra dilerseniz pilav ya da patates püresi ile ya da değişik garnitürlerle servis yapın.