Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mart 2012, 21:56   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Sarmısaklı Domates




Malzemeler:
  • 4 dilim kepek ekmeği İnce doğranmış
  • 4 adet domates
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 su bardağı enginar küp küp doğranmış
  • 1 çorba kaşığı maydanoz
  • tuz
  • karabiber

Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan