Malzemeler: - 225 gr. labne
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet sogan ince dogranmis
- 100 gr. mantar dogranmis
- 2 adet yumurta çirpilmis
- 50 gr. salam küp seklinde kesilmis
- 1 tutam taze hint cevizi
- tuz
- 25 gr. tereyağ eritilmis
- maydanoz süslemek için
- karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 200 C ısıtın.
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.
Mantarları ekleyip 1- 2. dk. devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yumurtaları peynire azar azar ekleyerek yedirin.
Salam, soğan ve mantar peynir karışımına ekleyin. Hint cevizini tuzu ve biberi katın.
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün. Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın.
ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarın yerine de mısır kullanabilirsiniz.