Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mart 2012, 21:58   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peynirli ve Salamlı Kokotlar




Malzemeler:
  • 225 gr. labne
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet sogan ince dogranmis
  • 100 gr. mantar dogranmis
  • 2 adet yumurta çirpilmis
  • 50 gr. salam küp seklinde kesilmis
  • 1 tutam taze hint cevizi
  • tuz
  • 25 gr. tereyağ eritilmis
  • maydanoz süslemek için
  • karabiber

Hazırlanışı:
Fırını 200 C ısıtın.
Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.
Mantarları ekleyip 1- 2. dk. devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yumurtaları peynire azar azar ekleyerek yedirin.
Salam, soğan ve mantar peynir karışımına ekleyin. Hint cevizini tuzu ve biberi katın.
Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün. Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.
Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın.
ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarın yerine de mısır kullanabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver