Malzemeler: - 2 paket ıspanak
- 30 gr. yağ
- 1/2 bardak soğan
- 1 yemek kaşığı dereotu
- karabiber
- 6 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için: - 1/4 bardak soğan
- 1 tatlı kaşığı dereotu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 250 gr. peynir
- 250 gr. somon füme
Hazırlanışı:
Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın. Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin. Ispanağı ekleyin. Karabiberle tatlandırıp ateşten alın. Yumurtaları çırpın. Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın. Sertleşinceye kadar firında tutun.
Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin. Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın. Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın.
Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin. Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.