İstanbul'da...
Sensin tertip eden bu çilegâhı
Sensin tercih eden aşka nikâhı.
Yanlış mı sevgilim, yalan mı söyle?
İyi mi bir tanem, iyi mi böyle? ...
Hangimiz gafilmiş, hangimiz şaşkın?
Hangimiz kanına girdi bu aşkın?
Giden mi günâhkar, kalan mı söyle?
İyi mi nur tanem, iyi mi böyle? ...
Neden bunca hasret, neden bu keder?
Sen benden derbeder, ben senden beter.
Suçlu kim! Kalbim mi, çalan mı söyle?
İyi mi nar tanem, iyi mi böyle? ...
Zaman aynasında görürsün yarın,
Hangimiz helâlin, hangimiz yârin.
Seni kaybeden mi, bulan mı söyle?
İyi mi kor tanem, iyi mi böyle? .... Ne diyor şair; iyi mi böyle?
Hala seviyorum derken bana,neden seçtin bensizliği?
Hatırlıyormusun ne kadar mutluyduk eskiden...sen gülerdin,ben mutlu olurdum...ben mutlu olurdum,sen gülerdin...geçinir giderdik bir ömür böyle...sen artık gülmüyorsun ben mutlu değilim...iyi mi böyle?
Yanımdayken bile özlüyorum seni derdin,ellerin elimdeyken bile gideceksin diye korkuyorum,gitme haksızlık etme bana derdin ya hani...şimdi söyle;giden sen,kalan ben hangimiz haksız?...hangimiz vefasız? İyi mi böyle?
Aslında gidemedin benden,gidemezsin de...biliyorsun ki benden sonra tanıdığın,tanıyacağın hiç kimse 'ben' olmayacak...biliyorum dalıyor gözlerin,gecenin bir yarısı çınlıyor kulakların ve garip bir hüzün doluyor içine...iyi mi böyle?
Ve özlüyorsun beni...özlemesen hissederim,seviyorsun...o yüzdendir ki bu gidemeyeşim,terkedemeyeşim seni,sevgimi...geldiğinde eskisi gibi bakmak için gözlerine,resimlerinle talim yapıyorum...unutamayayım diye seni;beraber yaptığımız şeyleri yapıyorum...hala aynı yolları yürüyor,aynı yemekleri yapıyor,aynı şarkıları dinliyorum seninle...ve itiraf ediyorum;evet 'özledim' |