Çikolata Soslu ve Vanilyalı Dondurmalı Profiteroller
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 yumurta
Pate a Choux hamuru
250 gr. acı-tatlı çikolata, iyice parçalanacak
240 gr. süt
3 yemek kaşığı krema
50 gr. pudra şekeri
2 yemek kaşığı tereyağı
Vanilyalı dondurma, ikram için
Serpmek için pudra şekeri
Fırını önceden 190 derecede ısıtın.
Yapılışı
Yumurta karışımı için, yumurtayı 1 yemek kaşığı suyla küçük bir kapta karıştırın.
İki büyük fırın tepsisini parşömen kâğıdıyla kaplayın. Pate a Choux hamurunu 1,5 santimetrelik bir pasta şırıngasına koyun. 2,5 santimetre aralarla 5 santimetrelik toplar çıkarın. Nemli parmaklarınızla kalkan yerleri düzeltin. Tepelerini kabarması için yuvarlayın. Üstlerine yumurta karışımından sürün. Kabarıp rengi koyulaşana kadar, 25 dakika pişirin. Profiteroller hafif ve havalı olmalı.
Çikolata sosunu hazırlayın: çikolatayı ısıya dayanıklı bir kap içinde, erimesi için sıcak su dolu bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırın. Süt, krema ve şekeri bir tencereye koyup sürekli çırparak bir taşımlık kaynatın. Ateşten alın. Çırpmaya devam ederek erimiş çikolatayı dökün, ardından tekrar ateşe koyun. Yine çırparak sosun orta ateşte biraz kaynamasını sağlayın. Ateşi kapatıp her seferinde bir tane ekleyerek tereyağı parçalarıyla çırpın. Sosu huni yardımıyla bir kaba alın, streç filmle kapatıp benmaride sıcak kalmasını sağlayın.
Puf çörekleri fırından alıp tepsileri tamamen soğumaya bırakın. Tırtıklı bir bıçakla her pufun üstteki üçte birini dilimleyip bir kenarda bekletin. Her pufun içine bir kaşık dondurma koyun, üstlerini yeniden kapatın. Üzerine pudra şekeri serpip sos dökün. Hemen ikram edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |