Malzemeler;
18 adet hazir baklava yufkasi
2 su bardagi kek kirintisi
2 su bardagi iri cekilmis ceviz ici
½ su bardagi zeytinyagi(bir cay bardagi)
serbet icin;
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1-2 cay kasigi limonun suyu
Yapilisi;
Buyuk bir tencereye seker ve su koyup surup kivamina gelinceye kadar kaynatin. İndirmeye yakin limon suyu koyup bir tasm daha kaynatin.Ocaktan indirip sogumaya birakin.
Kiriklanmis kek ve iri cekilmis cevizi bir kapta karistirin
Yufkayi serilip uzerine bol miktarda ic malzemeden serpistirin.
Ust uste serilmis 3adet yufkalar uctan baslayarak ,rulo seklinde sarin ve tepsiye siralayin..
Tum yufkalar bitinceye kadar bu isleme devam edin.(bir ruloya 3 adet yufka sarilir)
Sarma islemi bittikten sonra tepsideki rulolar esit boyda kesin (5 cm)
Uzerlerine yag gezdirip Onceden isitilmis 170 C ayarlanmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.firindan cikarip sogutun
Soguk serbeti kenarlardan baslayip her yana dolastirarak dokun,serbeti cekince servis edebilirsiniz.